måndag 8 april 2013

Vårlov och systerbesök

Vilken lycka det var att få ha moster, morbor och kusinerna här i två hela veckor. Att hela besöket sedan gick att planera samtidigt som barnen hade hela två veckors vårlov gjorde inte saken sämre. Lek, bus och stoj i 14 dagar. Massor av bad, både i poolen och i havet. Vi har hunnit med en resa till resortet Temple Bay i Mamallapuram. Där badade vi i de härliga poolerna och hade ett par riktigt härliga luncher nere vid strandrestaurangen. Ett restaurangbesök på indisk restaurang där vi ätit på bananblad och med händerna har vi provat på.  En eftermiddag åkte vi in till stan och gick på Chennais största leksaksaffär samt gjorde ett besök på "Fun Zone" där det finns massor av olika spel och lekgrejer, t o m karuseller för den modige...
Ett besök på barnens skola gjorde vi förstås också så att de fick visa kusinerna var de brukar leka på dagarna.

Vi vuxna har också hunnit med lite shoppingturer och restaurangbesök. David och Jens åkte iväg tillsammans vid ett par tillfällen och dom har också provat på att besöka en Cricketmatch. En lite seg och långdragen historia på tre timmar om jag förstod dom rätt men ändå kul att ha upplevt detta.
Jag och Pernilla gick nog i betydligt fler kläd- och väskaffärer än våra makar och reultatet för syrran blev mycket lyckat med flera tillskott i vår- och sommargarderoben...

Vår andra vecka reste vi med flyg till Kerala som är en delstat som ligger på sydvästkusten av Indien.
Där började vi med en livsfarlig resa med minibuss. Barnen fick åka på indiskt vis utan bilstolar och säkerhetsbälten då detta oftast inte finns i bilarna. Trafiken var om möjligt ännu värre än här i Chennai. Åtminstone så blev hastigheterna högre och omkörningarna farligare. Jag är lycklig och lättad över att allt gick bra. Sedan var det dags att stiga ombord på en husbåt som sedan under ett dygn tog oss längs Keralas backwaters och kanaler till Trivandrum. En mycket vacker tur där vi fick chans att se en helt annan miljö i Indien. Vi såg fiskarnas arbete på nära håll och såg hur människorna badade och tvättade sig i vattnet. Glada tillrop och vinkningar från barnen som bodde i hus alldeles vid vattnet. Livet var så totalt annorlunda där mitt i naturen och lugnet i jämförelse med myllret och kaoset i Chennai. Att Kerala att den kokospalmstätaste delstaten i Indien var det heller ingen tvekan om då stranden kantades av palmer överallt. Den enda sorgen när man åker är att det också blir så tydligt vilken stor okunskap det finns vad gäller miljöförstöring. Sophinkar hälls ut rakt i vattnet med konserver, plastflaskor och allt möjligt skräp. I samma vatten som de sedan badar, fiskar och tvättar sina kläder. Det förtar lite av charmen och man känner sig tveksam att slänga sitt skräp i papperskorgen på båten då man vet att det med stor sannolikhet kommer att ligga och guppa på vattenytan några timmar senare.

Efter båtturen hade vi tre sköna nätter på hotell där vi fortsatte med latlivet och badade i havet och poolen. Barnen badade i vågorna och det var så härligt att se barnen sååååå glada! Tänk va roligt man kan ha med vatten och sand!!!

På fredagen bar det av hemåt igen och sedan i helgen har vi besökt Vandalur zoo här i Chennai. En stor djurpark. Som tur är i värmen gick det att hyra en liten bil med chaufför som tog oss runt i parken. Annars hade vi nog alla storknat i den nästan 40-gradiga värmen. Vi fick se krokodiler, giraffer, flodhäst, elefanter, ormar, gorillor, vita tigrar och en massa andra djur. Besöket blev lycket trots värmen och lite trötta barn.

Lovet avslutades sedan med ett spabesök för mig och min syster på Asiana hotell som ligger i närheten fär vi bor. En fantastisk helkroppsmassage och härlig lunch fick sätta punkt för deras resa. Nu sitter de på planet och är väl om ett par timmar framme i Frankfurt och sedan är det inte långt kvar hem. Jakob och Astrid är tillbaks i skolan. Det var två lite trötta och nervösa barn som vi lämnade där i morse efetr ledigheten men jag hoppas att allt går bra när de väl är på plats.

Två veckor går fort, men det har varit två jättebra veckor och vi har många härliga och roliga minnen att tänka tillbaka på. Vi är såååå glada att kusinerna med föräldrar kunde komma och hälsa på oss och vi ser fram emot att träffas mer i sommar!!!


                                                     Massor av stoj och bus i poolen...


Keralaresan började med husbåt...




                                Utsikt från en fyr i Kerala dit papporna och barnen åkte på utflykt..


På zoo...


                              Sista doppet tillsammans för den här gången...vi ses snart igen!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar