måndag 29 april 2013

Mangotider och kobesök

Nu är det mangosäsong! Så gott! T o m min man som i Sverige inte är så förtjust i mango börjar verkligen gilla frukten. Det finns massa olika sorter och på fruktmarknaderna och i affärerna ligger det berg med mango. Vi frossar ocvh själv äter jag nästan varje dag en hel mango...
Mango är att här att betrakta som jordgubbarna i Sverige, de finns bara under en kortare period.

Igår när David och barnen skulle till poolen så möttes de av den här synen utanför ytterdörren...

En av kvarterets kossor hade smitit förbi vakten och in på vår gata. På bilden står den alldeles utanför vår uppfart till dörren...

                                   



Sedan blev det poolbad. Vi har verkligen några vattendjur i familjen...



Vi har också invigt vår lilla trädsgårdsplätt i helgen. Det är nu för varmt för att sitta på takterassen så vi flyttade ner stolar och bord och igår blev det eftermiddagsfika i trädgården. Vi får hålla utkik efter ormar men inga i sikte igår i alla fall.



I fredags hade vi också besök från Sverige. En av våra vänner var här i Chennai på jobbresa och passade då på att komma förbi och hälsa på. Mycket uppskattat av oss alla, inte minst av barnen!



Värmen är nu påtaglig. Vi är alla ganska trötta och påverkade av värmen. Astrid fick jag hämta hem från skolan i förra veckan då hon hade 40 graders feber. Enligt doktorn en troligt reaktion för att under längre tid blivit utsatt för en värme hon inte är van. Efter ett par dagar inmohus och mycket vätska mådde hon bra igen. I helgen var det sedan min tur att ligga i sängen med feber. Undrar hur dessa veckor fram till sommarlovet kommer att bli då värmen ska stiga ytterligare. Vatten, vatten och vatten. Vi dricker så magarna kluckar...Jag säger bara tack och lov för vår AC i huset!!! Förhoppningsvis så anpassar sig väl våra kroppar sig till detta undan för undan. Det är som under vinterhalvåret i Sverige. Först fryser man massor vid -5 grader och sedan efter några veckor tycker man att det är rena vårvädret. Antagligen kommer vi att frysa en del i den svenska sommaren men just nu känns tanken på 15 grader och sommarregn underbar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar