torsdag 20 september 2012

Strejk

Idag är det stor strejk i Indien. Folket protesterar mot de göga priserna på diesel. Landet står lite still då bussar, autorikshawförare, lastbilschaufförer strejkar. Davids kontor är stängt men han har ändå åkt iväg på ett kortare möte på ett hotell då några svenskar är på besök.
Det största problemet är att ingen tankbil har kommit idag med vatten till våran gata så vattnet tog precis slut och klockan är bara 10 på förmiddagen. Lite klurigt då man ju är ganska beroende av vatten. Får se hur toaletterna känns innan det blir morgon igen...
Barnen har cyklat över till granmnen en stund så jag sitter hemma och har en lugn stund. Skönt för barnen också att kunna hälsa på andra männsikor och inte bara behöva umgås med mamma hela dagarna.
Det känns som om vi börjar komma i ordning här i huset. Det enda jag egentligen saknar är tvättmaskin som vi ännu inte lyckats få installerad. Förhoppmimgsvis löser sig detta i morgon när strejken är över. Mat har vi också hittat bra affärer för. t o m en köttaffär har vi fått hjälp av grannen att hitta. Där finns allt man behöver i köttväg. Om man letar runt på lite olika affärer så verkar det mesta finnas i matväg och maten är riktigt billig, ffa frukt och grönsaker är superbilligt och smakar jättegott.


I saknad av vardagsmotion är det här jag får försöka hålla mig i form, i poolen och i gymmet som ligger innanför fönstret. Prickarna längst bort är barnen som tar ett litet dopp.


David och jag är på väg att ta en kort promenad till den lokala mataffären som ligger ca 200 meter hemifrån.


Smygfoto på en av kvarterets kossor (och då menar jag inte David), titta lite längre bakom honom så ser ni kossan. David fick va med som ursäkt för att ta bilden...

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar