söndag 10 februari 2013

Kalasdags

Nu har det gått ännu en vecka och den här veckan har faktiskt varit ganska så bra. Trötta och kort stubin har vi fortfarande men jag tycker ändå att veckan varit något bättre än förra.

Astrid har hunnit varit på födelsedagskalas hemma hos en klasskompis. Det var ett kalas i megavariant. Inhyrd glasservering, hoppborg, kroppsmålning och Nalle Puh kom på besök. Det blir tufft att slå i april när det är dags för oss att bjuda igen (tror dock jag kör en lite mer "lagom" variant a la Sverige...)

Själv har jag också hunnit varit ut och ätit middag tillsammans med två andra svenskor här i Chennai. Jättetrevligt var det och det finns så jättemånga bra restauranger i den här stan så det blir svårt att välja när vi får besök.


Astrid på kalas! Hoppar och leker i hoppborgen och blir fin med kroppsmålning!!



 Vad har jag i köksskåpen, men se två barn!


Ett tillskott till hemmet har vi fått i form av en grill. Vi köpte den till David i födelsedagspresent. Jättehärligt att kunna tillaga maten uppe på takterassen. Grillsäsong året runt är inte helt fel! Att oxfilén inte kostar mer än 70 kr/kg gör inte saken sämre!



Idag söndag har vi varit på treårskalas hos en indisk familj här på gatan. Det var också mycket roligt. Barnen lekte och stojade tillsammans med de andra och indisk mat åt vi. För första gången här i Indien åt vi på bananblad och allt med händerna (högerhanden är tillåten, vänsterhanden ska ligga i knät, lite knepigare än vad jag trodde faktiskt). Kladdigt men gott!



Efter skolan har vi den här veckan stannat kvar efter skolan en stund nästan varje dag. Barnen har då kunnat leka vid lekplatserna och lite picknick har vi haft någon dag. En del kompisar brukar också stanna kvar på skolan. Det ger ju också mig möjlighet att få lite kontakt med andra föräldrar.


Posten är inte så skonsam i landet. Till alla er som kanske tänker skicka ett brev så kan det vara bra att tänka på att använda ett kuvert som är extra förstärkta.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar