torsdag 20 mars 2014

Spirit week och Holi Festival

Hej igen! Den här veckan har varit en kul vecka för barnen. I skolan är det Spirit week. Varje dag har olika teman. I måndags fick barnen klä sig efter vilken favoritsport de hade. I tisdag var det Crazy Hair day. Igår var det klädsel efter drömyrke och idag var det mismatching day.
Kul ide och barnen verkar gilla det förutom att de i morgon inte vill ha pyjamas på sig till skolan då det är sovtema.

Favoritsporten var för båda fotboll (soccer), så här är dom redo!
 
Crazy hair day! Jakobs korta hår fick vi försöka rufsa till så  gott det gick :)

 
David har den här veckan varit på tjänsteresa så då passade jag och barnen på att vardagslyxa med middag på Nandos (piri piri kyckling restaurang)
 
 
Igår var det klädsel efter yrke i skolan men Jakob missade det då han var på skolutflykt till en plantodling. Astrid var igår dagisfröken då hon nog tänkt sig att bli det. Helst vill hon bara bli en mamma men det kan ju vara bra med någon inkomst så kanske hon kan tänka sig dagisfröken.
Idag är den mismatching day så Astrid har lite olika mönster på kläderna och olika färg på strumporna. Jakob har finskjorta och sportshorts och även han olika strumpor.
 
I måndags kväll förresten så hade vi en minst sagt annorlunda kväll. Då firade indierna Holi festival. En färgsprakande fest i ordets rätta bemärkelse. I drygt en timme så var vi ute på gatan och hade färgkrig. Med olika "vapen" kastade, sprutade och hällde vi färg på varandra. Gissa om barnen var lyckliga!!! Försöker tala om för dom att detta kommer vi inte att göra om i Sverige men jag tror inte att de vill lyssna på det örat riktigt. Alla kläderna fick åka i soporna och sedan blev det en låååång dusch. Tack och lov att det fanns vatten i duschen så det räckte den här kvällen! Tre dagar senare är mina fotsulor fortfarande knallröda och naglarna har fått rött nagellack då de annars skiftar i lila, blått och rött....:-)
 
Totally crazy, but a lot of fun!!!

Ibland gör vi också lite lugnare aktiviteter här hemma. Barnen har kommit in i pysselåldern tror jag och ofta pysslas det, klipps, limmas. målas, pärlas, degas m.m. Varje kväll produceras nya konstverk. Här en stund vid pysselbordet, denna kväll med lera.

Play-Doh!

Idag var en stor dag för Astrid. Äntligen skulle hon och jag få berätta för hennes klass om Sverige och hon fick vara lite av en fröken för en timme. Hennes riktiga fröken Ms Sharon brukar beskriva Astrid som en tjej som gärna vill ta stort ansvar i klassen och vill gärna hjälpa fröken när tillfälle ges. Det märktes idag då hon njöt 100 % av stunden vi hade tillsammans i klassrummet. "Please have a seat everyone, I will tell you what to do", talade hon om högt och tydligt för klasskamraterna och hon fick faktiskt sina kompisar att lýssna. Inte illa för en annars lite blyg tjej när det gäller att stå i rampljuset. Vi berättade om naturen, om årstiderna, ljuset och mörkret, berättade om djuren i skogen och om Pippi Långstrump förstås. Några svenska ord fick de också lära sig. Alla barnen fick sedan måla svenska flaggan som de sedan glatt viftade med. Så idag vet många elever på Amerikanska skolan att det finns svenska barn där också.


Astrid as a teacher and telling her friends about Sweden!

Till sist en helt annan bild...
Ni som har varit här hemma och sett hur det brukar se ut vet att det är väldigt grönt och härligt på baksidan av vårat hus. Ett skönt tillhåll för diverse djur som fåglar, grisar, kossor, ekorrar, reptiler, hundar m.m. Två veckor efter den lilla skogsbranden ser det ut så här, inte lika grönt och fint tyvärr, och många av djuren har nog tvingats flytta.....
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar