onsdag 11 december 2013

Jullov!!!!

Så har det äntligen blivit jullov för barnen. Idag var det julfest i Astrids klass och för Jakob var det dags för den stora julkonserten. De har övat i ett par månader för denna konsert och han var nervös inför dagens framträdande då ettorna skulle sjunga 3 engelska julsånger. Men han och hans kamrater klarade detta med bravur. Jättefina var dom och sjöng och spelade vackert. Säger bara det att vilket tålamod att som lärare försöka få ca 80st 6-åringar att göra samma sak på scenen. Men de lyckas varje gång och jag blir alltid lika imponerad av både lärare och barn. I publiken satt det några hundra föräldrar och barn och det blev en perfekt avrundning inför jullovet.

I Astrids klass var det också julstämning med en traditionell julfest. Även "the Penguins" som Astrids klass kallas bjöd på sång och dans. Astrid sjöng glatt i år och den lite blyga tjejen från förra årets julfirande är i år borta. I år stod hon leende och stolt och klämtade i på "Jingle Bells" som aldrig förr. Jultomten kom och hälsade på och även han fick höra lite sånger och hejarramsor från barnen. Lite hejarramsor kan behövas nu när han ska ge sig ut på sin långa julresa :-). Alla barnen visade sig ju självklart från sin bästa sida för han frågade ju självklart om de har varit "good or bad"...

Snaaaaaaart är väskorna packade och nu har vi en lång väntan framför oss här hemma ikväll innan det är dags att åka till flygplatsen. Flyget går ju mitt i natten och det brukar vara några kämpiga timmar innan avgång. Men det brukar löna sig då barnen kan sova nästan hela första långflygningen. Sedan blir det bensträckare och flygbyte och sedan är det bara 2-3 timmars flygning till innan vi är på Arlanda och där hoppas vi att Farmor väntar. Så skönt och roligt det ska bli att komma hem och träffa alla en sväng igen och sedan få andas lite frisk vinterluft.

Jakob har nu börjat med sin läxa han har under jullovet. Jag hade sett fram emot en kravfri julledighet utan läxor, lunchlådor, mellislådor m.m., men tydligen ska han skriva någon uppsats i valfritt ämne med rubrik, kapitel, innehållsförteckning o.s.v. så jag antar att vi får göra en del skolarbete. Konstigt nog är det bara mamman som suckar över detta, Jakob själv tycker bara att det är kul så jag får väl sucka till er andra i smyg här på bloggen....har inget minne av att jag någonsin älskade skolan så mycket som Jakob gör. Det är bara att hoppas att det håller i sig.

Nu ska vi i a f dricka upp den sista glöggen och försöka få lite frid i själen innan det bär iväg hemåt ditt kyligare breddgrader.....Brrrrrrrr!

Fina renar i Astrids klass....



Så här fina var Jakob och hans klasskompisar på årets "Winter Concert"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar