onsdag 27 november 2013

Dans, matlagning och adventsfixande

Idag börjar barnens ledighet för Thanksgiving. Vi är idag hemma och packar då vi ikväll flyger till svenskarnas semesterparadis här i Indien, Goa. Endast en timmes flygresa så det känns rätt ok. Vi ska vara där tills på söndag då barnen och David återvänder hem hit för jobb och skola medan jag ska fortsätta till Delhi för ett par dagars turistande där tillsammans med två vänner. Ska bli jättekul det också!

Senaste veckan har bestått av en hel del dans. Började ju med Zumba och Bollywooddans och glädjen över detta har fortsatt. Det är superkul! Men kroppen har nog fått en mindre chock av all denna plötsliga motion så det värker i de flesta muskler.

Förra veckan träffades några mammor från Jakobs klass och lagade nordindisk mat. Det var jättekul och Jakob är nöjd över att mamma bl a lärt sig göra hans favoritbröd, Chipatti.

Här hemma har vi börjat förbereda för advent. Lite lussekatter har det blivit och lite annat fikabröd. Den andra advent har vi bjudit in till adventsfika. Tänk vad tiden går fort. Helt ofattbart att det är advent om bara några dagar! Den lilla adventsgranen har kommit på plats i matrummet och igår kväll myste vi med årets första glögg och pepparkakor.

I söndags hade vi en av Davids jobbarkompisar på besök. En kille från Mexico som barnen blev mycket förtjusta i. Så nu har de fått ännu en idol att se upp till. De hann med både lite fotboll och TV-spel under eftermiddagen och kvällen och sedan blev det lite grillning i den lilla trädgården. Trevligt och roligt att lära känna nya människor!

Idag är det Astrids namnsdag så vi har precis firat med lite kanelbullar och mjölk!


Första glöggen för i år....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar