torsdag 24 oktober 2013

FN-dagen och lite bilder från förra helgens Halloweenfest

Nu har vi åter igen fått uppleva firandet av FN-dagen på Amerikanska skolan i Chennai. Som tradition är det ett jättestort firande med flaggparad, uppträdanden och sedan representeras alla länder inne i stora gymnasstiksalen där varje land vid ett bord får göra reklam för sitt land och eventuellt bjuda barnen på något att äta och dricka. I år hade vi ett samarbete med de övriga nordiska länderna då vi är mycket få familjer tillsammans. I år var jag själv vid det svenska bordet vilket gjorde att jag hade fullt upp från morgon till sena eftermiddagen. Vi bjöd på kanelbullar och flädersaft från de nordiska länderna. Mycket gott och uppskattat av alla barn och ungdomar. När dagen var slut hade vi serverat närmare 1000 kanelbullar och nästan lika många muggar med flädersaft. De yngre eleverna på skolan hade fått ett litet pass med namn och foto och alla länder hade en egen sida i passet. Sedan hade vi stämplar vid varje bord så barnen fick gå runt och samla stämplar.

Flaggparaden var i år inne i den stora aulan. Astrid och Jakob bar blåa och gula kläder och de klarade paraden med bravur. Förra året gick Astrid och gömde sig bakom sin lilla flagga men i år visade hon ansiktet även om hon såg lite sammanbiten ut. När hon sedan var på väg nedför trappan så kostade hon dock på sig ett litet leende och en liten vink. Astrid gick även i år tillsammans med sin klass.
Jakob fick i år gå in med Sverige. Som yngsta elev fick han i år äran att bära skylten med texten "Sweden". Till svenska nationalsången gick han sedan tillsammans med två andra svenskor stolt in på scenen. Han hade varit lite nervös innan men på scenen lyste nervositeten med sin frånvaro. Det är så härligt att se hur stolta alla barnen är över sitt hemland och det är inte utan att det kom en liten tår i mitt öga när man hör publikens jubel till alla barnen uppe på scenen. Korea, Japan och Frankrike har en majoritet på skolan med mellan 50-100 elever för varje land. Men sedan fick det länder som endast har ett barn på skolan som t ex Serbien, Ungern, Irak och vårt grannland Norge. Från Sverige är det fyra elever på skolan.

Dagen till ära gula och blå kläder...


Skolans vuxenkör med föräldrar och lärare uppträdde. Jakobs fröken från förra året till vänster i vit blus och Astrids fröken i år till höger i rött...

Lite nervös och spänd men mycket stolt efteråt var Astrid när hon klarade av sin parad med sin klass...


Stolt och lycklig Jakob som gjorde ett bra jobb i paraden...


Redo att börja jobba vid Sverigebordet...



Förra helgen var ju Jakob på Halloweenfest. Lyckades inte få till några bilder på bloggen så här kommer det. Jakob är BuzzLightyear från Toystory. I morgon är det Halloweenfirande på skolan. Jakob ska då vara pirat och Astrid fjäril. Återkommer med bilder från dessa fester...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar