måndag 16 september 2013

Första dagen i skolan

Så var första skoldagen för läsåret avklarad. Barnen var ju förstås jättenervösa i morse eftersom de haft ett 4 månader långt sommarlov. De kom också tillbaka till nya klasser och fröknar. Astrid började idag Preschool 4+ och Jakob började Grade 1. Fortfarande går barnen på Amerikanska Internationella skolan här i Chennai så miljön var dock densamma. Astrid var på gott humör på vägen till skolan. Hon såg fram emot simningen idag och att träffa några av hennes gamla kompisar. Hon var glad och nöjd ända tills minuten innan jag sa hejdå. Då kom tårarna och nervositeten ikapp henne. Men en underbar fröken, Ms Sharon, tröstade och sedan gick de tillsammans och tittade på akvariet i klassrummet. Sedan hade dagen gått bra förutom att Astrid absolut inte ville bada i poolen. Tänk, det blir inte alltid som man tänkt sig. Vi gick till poolen här hemma på eftermiddagen istället :). Så här spexade Astrid i sitt nya klassrum när hon först kom dit i morse...



Jakob var mycket nervös igår kväll och i morse. Han grät massor innan han gick och sov igår kväll och mammahjärtat blödde. Men i morse när han vaknade var han mer lugn ända tills vi kom till skolan. Då var han åter igen ledsen och grät. Men även han träffade sin härliga fröken som tröstade och torkade tårarna och efter att några av hans gamla kompisar kommit fram och kramat honom och önskat honom välkommen tillbaka så var det en glad och nöjd pojke som satt kvar glatt i klassrummet när pappa gick. När vi sedan hämtade honom vid lunch var han på ett strålande humör. Även han hade varit till poolen och simmat och han längtar redan till i morgon. Efter skolan åkte vi och drack varm choklad och åt munkar på barnens favoritfikaställe för att fira att de klarat första skoldagen.


Igår var det festivalfirande i Chennai. Just nu pågår en högtid som heter Onam. Detta firas i 10 dagar. Igår när jag var ute med bilen och åkte så såg jag massor med lastbilar med Ganeshastatyer (elefantguden) på. Ganesha är en mycket betydelsefull Gud för sydindien. Vår chaufför berättade att de räknade med att ca 400 olika Ganeshastatyer skulle samlas vid ett tempel nära stranden i Chennai. Måste ha varit en fantastisk syn om jag hade lyckats ta mig dit. Tyvärr stängdes vägarna av senare på kvällen. Mitt enda foto fångade jag från bilfönstret.


David var idag hemma från jobbet för att kunna finnas som stöd vid barnens första skoldag. Den stund barnen var på skolan åkte vi bl a och handlade mat i en ny mataffär som öppnats i Chennai. Jag trodde inte mina ögon när jag kom in. Den var stor, rymlig och förhållandevis välorgansierad. Kändes nästan som att komma in på Ica. jag fick lov att fotografera inne i affären så jag kan visa. Har aldrig sett en så prydlig mataffär i Indien. Det bästa är att den bara ligger ca 5-10 minuter från skolan. Topp!


Ris och kryddor i lösvikt...


Bild från bilfönstret. Rikt djurliv på gatorna. Hund och kossa samsas om matresterna från soporna efter vägen som leder fram till vårt hus...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar