fredag 2 maj 2014

Jag tycker verkligen om Delhi!

Nu har jag ännu en gång varit i Delhi under några dagar. Jag måste säga att jag verkligen tycker om Delhi. Det är på något sätt en härlig blandning av olika internationella influenser samtidigt som den indiska kulturen fortfarande är mycket tydlig. I Delhi finns det handelskvarter där man enkelt kan gå omkring på trottoarer mellan butikerna vilket är något vi saknar här i Chennai. Trafiken är även i Delhi tuff men oftast så flyter den på lite bättre än i Chennai. Trafikregler verkar finnas och ff a följas på ett bättre sätt. Inte är det heller lika mycket djur på gatorna som stoppar trafiken och motorcyklisterna är inte lika många. Här i Chennai är motorcyklarna i majoritet och de försöker till varje pris ta sig runt bilarna framför för att skapa sig bättre placeringar i korsningar mm. Det gäller att komma först. Om alla istället bara väntade i lugn och ro och åkte i tur och ordning så skulle allt flyta mycket bättre. Nu kilar trafiken istället fast och ingen kommer någonstans....men, men, nu skulle jag ju berätta om Delhi....

Denna gång tillbringade vi första dagen med shopping. Besökte en först en marknad där de sålde allt möjligt. Roligt är det att gå omkring och se alla saker. Prutning börjar ju också bli lite av en sport även om jag denna dag inte lyckades så superbra direkt. Men det är ju fortfarande billigt och jag förgyllde några av försäljarnas dag så inget att hänga läpp för...
På eftermiddagen var vi sedan till ytterligare ett par handelskvarter med lite butiker innan vi på kvällen slog oss ner på en mysig restaurang för att äta en god middag. Restauranger finns det gott om i Delhi. Det finns verkligen något för alla smaker.

Dag två var vi på ett häftigt ställe, "Kingdom of Dreams". Ett palatsliknande område vars teater har sponsrats av den kände Bollywoodskådespelaren Shahrukh khan. Denne man brukar kallas "The king of Bollywood". När man klev in var det som att kliva in i en sagovärld. Allt kändes lite overkligt på ett kul, lite barnsligt men också på ett vuxet vis. Lite som av att gå på cirkus. Taket var målat som en himmel så det kändes som att man gick utomhus på en gata där olika delar av världen möttes tillsammans med sagovärlden. I sann Bollywoodanda har man inte snålat på guldfärg och glamour och det gav stället en lite kunglig känsla.
Vi var och såg på en Bollywoodföreställning som hette "Tangoora". Det handlade i sann Bollywoodanda om kärlek, det onda ska bekämpas av det goda. Dans, sång, akrobatik, magi och teater underhöll oss i 2,5 timme. Föreställningen var på hindi men det hindrade inte oss från att sitta kvar och se hela föreställningen. Det var en underbar show och för mig som verkligen gillar dans och musik så var det en riktig höjdare. Som gammal cirkusartist så kan jag säga att akrobatiken och luftkonsterna inte var att klaga på heller. Må säga vad man vill om Bollywood, ibland kan det vara svårt att ta det på allvar eftersom nästan alla filmer och föreställningar innehåller viss ingrediens av humor och lite buskisstil, men visst vet Bollywoodindustrin hur man underhåller och det är väl därför den är så stor.

Det bästa med resan var ju förstås sällskapet. Vi hade fantastiskt trevligt tillsammans och tiden gick som vanligt alldeles för fort. Snart växer avstånden oss emellan när jag flyttar tillbaka till Sverige men jag hoppas verkligen att vi får många chanser till att träffas fler gånger framöver!

Prutningen är i full gång ...

 Kingdom of Dreams!

Namaste!

Utomhus eller inomhus?

En apa från sagornas värld!

I väntan på en kopp indiskt "filter coffee" sitter vi kungligt!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar