söndag 19 januari 2014

Pongal, Jamboree och skön söndagsbrunch

Ytterligare en vecka har gått. Den här veckan var barnen lediga för Pongal i tisdags. Pongal är en stor skördehögtid här i Indien. Barnen åt det populäraste godiset för denna dag, sockerrör. Gott men lite bökigt att äta var deras kommentar....


Igår lördag var vi till frisören så att barnen och David fick en klippning. Det var Astrids andra frisörbesök i livet, i övrigt är det mamman som lekt frisör här hemma. Det gick iaf bra och ca 5 cm kortare blev håret.


På eftermiddagen var jag och Astrid i skolan på Jan Jamboree. En fest som de äldre eleverna på skolan prdnar för de yngre. Olika aktiviteter erbjöds bl a hoppborg, kroppsmålning, vattenkrig, kakdekoration mm. Astrid hade en kul stund medan Jakob som kände sig lite trött efter veckan fick lite egentid med sin pappa. De passade på att besöka våra nya svenska "nästangrannar" och tog ett dopp i poolen tillsammans med dem.



Idag åkte vi iväg och åt brunch på ett hotell som inte ligger så långt härifrån. Det blev en riktigt lyckad stund. Jättegod mat och barnen fick riktigt bra hjälp av personalen och det fanns en lekavdelning på hotellet där de kunde pyssla och leka. Jag och David kunde sitta och koppla av på en tretimmarsbrunch!!! Att det dessutom fanns massor med efterrätter som passade barnen perfekt gjorde ju deras dag till en dröm. T.o.m. "knäckäpplen" fanns på efterrättsbordet. Ni vet dom äpplena som brukas finnas hemma i stan på julskyltningen. Jakob älskar äpplena och har ju varit besviken över att han missade dessa på årets julskyltning men nu fick han äntligen ett äpple!
Låten "Gangnam style" spelades plötsligt i högtalarna och då var ju Astrid och Jakob snabbt uppe på benen och tillsammans med all personal i restaurangen bjöd de på en bejublad dansshow. Kockar och kypare radade upp sig i restaurangen och dansade järnet! Ibland önskar jag att man alltid satt med filmkameran i högsta beredskap men innan jag hann fatta vad som hände inne i restaurangen och innan jag hade fipplat fram mobilkameran var showen över men jag är helt säker på att barnen kommer att minnas den dagen då de plötsligt blev danskung- och dansdrottning på Park Hyatt! Hela stunden blev att kännas som vi var mitt i Radiotjänstens TV-reklam....


Ballongmannen har varit på besök och förgyllt stunden!

Jakob sitter och känner sig lycklig och mätt! "alltså mamma det här stället var helt otroligt, jag bara älskar det!!!"

1 kommentar:

  1. Hej,
    Din blogg har blivit nominerad till Bästa bloggen om att bo och leva utomlands i Supersavertravels Travel Blog Awards 2013! Travel Blog Awards är en utnämning där vi tillsammans kommer att nominera och rösta fram de skönaste resebloggarna i fem olika kategorier.
    Ju fler nomineringar en blogg har, desto större är nämligen chansen att komma till final! Du kan hämta hem en widget till din blogg – den gör det lättare för dina läsare att nominera och rösta på dig! Widgeten hittar du här: http://www.supersavertravel.se/tavling/travel-blog-awards/2013/leva-utomlands.
    Vinnarna inom respektive kategori kommer förutom den stora äran även att vinna en utgivning av sin blogg i bokform hos BoDTM – Books on Demand! Lycka till :) Med Vänliga Hälsningar Madelene

    SvaraRadera