torsdag 1 november 2012

Halloween och cyklonen Nilam

Hej på er igen! Nu har äntligen vindarna lugnat sig. Det senaste dygnet har sydöstra Indien haft ett rejält oväder. Massor av regn och blåst. Detta kulminerade igår kväll när cyklonen Nilam drog in över Chennai. Jag har i skrivande stund inte hunnit kollat tidningarnas rapporter om vilka skador cyklonen orsakat. Det jag vet är att många människor nära havet evakuerats och flyttas till högre belägna platser. Skolor har också fungerat som hem under de senaste dagarna. Jakob och Astrids skola har varit öppen men stängdes igår lite tidigare p g a starka vindar. Träd blåstes omkull på skolgården igår kväll och några plåttak lotsnade från sina fästen. Strömavbrott var det flera uner gårdagen men jag tycket ändå att vi klarade oss ganska bra där vi bor. Nu har vindarna lugnat sig och vädret har stabiliserats.

Igår var det även Halloweenfirande på skolan. Både Jakob och Astrid var nöjda med sina kostymer. Astrid var en prinsessa och Jakob var en pirat. Astrid var lite avvaktande i början men tyckte nog ändå i efterhand att det hade varit lite kul. Jakob ville inte så gärna vara med på lekarna på förmiddagen men på eftermiddagen var han mer aktiv och verkade ha riktigt kul. Då serverades också massa fika som vi föräldrar hade hjälpts åt att ordna och barnen fick av skolan godispåsar. Lärarna bjöd också till och vissa hade klätt ut sig. Störst succé gjorde Jakobs och Astrids bildlärare Mr Joseph som hade en riktigt läskig kostym men barnen skrattade så dom kiknade.

När vi kom hem från skolan skyndade barnen på gatan ut för att hinna med godisjakt på gatan och sedan stängde alla in sig i sina hus för att skydda sig mot cyklonen. Vad jag vet orsakade inte vindarna någon större skada här på gatan heller mer än lite oreda.

Några bilder från vårt Halloweenfirande...

Mammas prinsessa med sina klasskompisar...

 
"Jakob the pirate" bjuder sina klasskompisar på guldpengar som han rövat...


 
 
 Mr Joseph gjorde succé...
1 kommentar:

  1. Visst är det underbart med alla dessa kulturella olikheter och firanden från världens hörn! Härliga bilder! Kram!!

    SvaraRadera