tisdag 20 november 2012

Besök från Sverige och Diwali

Hej igen! Nu har det hunnit gått två veckor sedan jag skrev något på bloggen. Latheten börjar kanske komma smygande och så kan jag skylla lite på att vi haft barnens farmor och farfar här på besök i nästan två veckor. Underbart har det varit att få dela vardagen här med dom. Det är konstigt vad allt plötsligt blir spännande och intressant när man har fyra ögon till med sig när man ska uträtta små vardagsärenden. Jättekul var det i alla fall men tiden gick som ju så fort. Vips så var det dags för som att flyga hem igen. Barnen var ju så klart lite ledsna när det blev tomt i huset men nu börjar vi planera för advent och jul och om bara tre och en halv vecka så bär det av mot Sverige.

När farmor och farfar var här hade vi fullt program nästan hela tiden. Vi hann med besök på nöjespark, tågmuseum samt ett museum där det visas olika byggnader och hantverk från olika delar av Indien. Massor av bad i poolen (både här hemma och på Temple Bay resort i Mamallapuram). Lite indisk mat har vi ätit på restauranger och även med hjälp av kryddmix egenlagat i vårt kök med lyckat resultat. Diwali firade vi på resorten och sedan med gatufest här hemma. Då klädde vi alla upp oss i fina indiska kläder. Mat bjöds det på och för oss som sedan orkade (Astrid sa gonatt tidigare) så blev det fyrverkerier, smällare och stora "tomtebloss". Jag kan ju bara konstatera att säkerheten inte är riktigt den samma som i Sverige....

Nu kommer det snart ett planerat strömavbrott och då lägger datorn av så mer skrivet blir det inte idag...

Här tillbringade vi ett par dagar under Diwali. Sämre kan man ju ha det...Fler bilder från vårt besök från Sverige kommer när jag samlat in bilder från olika håll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar