fredag 12 oktober 2012

Äntligen fredag!

Äntligen fredag! Tänk vad det tar på krafterna att börja skolan, både för barn och föräldrar. Veckan har varit intensiv och tröttsam för alla. Trötta och ledsna barn på morgnarna men glada barn efter lunch när jag hämtat dom. Då har dom haft fullt upp att berätta om allt roligt de har gjort under dagen. Läxor har Jakob gjort varje dag och även om han säger de obligatoriska orden att "läxor är tråkiga och dumma" så blev han idag lite besviken när jag berättade att fredag, lördag och söndag har han inga läxor. 
Morgnarna har gått gradvis bättre och bättre så det finns hopp om att allt känns bättre snart. I morse gick t o m Astrids lämning ganska bra. Några tårar precis när vi sa hejdå men som nog slutade innan jag var utanför dörren. Idag skulle hon titta på film, ha gymnastik och få pizza till lunch. Så det var många bra saker på samma dag. Jakob hade matte, språk och "art" på schemat men han såg också fram emot pizza och att få visa sin Sverigegubbe vi gjort hemma. Alla barn har inför FN-dagen gjort en varsin gubbe som representerar hemlandet. På FN-dagen är det sedan ett stort firande med parad och alla föräldrar är engagerade. Jag ska baka pepparkakor och bjuda på och så ska vi ha fiskdamm vid Sverigebordet. Måste också försöka få tag i blåa och gula kläder till hela familjen...

En annan stor sak som har hänt är att Jakob har en lös tand. Tänk vad stor han har blivit! Han är mycket stolt över tanden och gick i morse direkt och visade sin fröken Mrs Dina sin lösa tand.

Igår kom det några barn på gatan och ringde på och frågade om Jakob ville komma och bada med dom och detta gjorde Jakob riktigt glad. Skönt att det börjar bli lite kompisar runt honom då jag tror det har varit en stor saknad. Han har också blivit tuffare den här veckan att våga leka med andra barn trots att han endast kan några ord engelska. Så visst gör dagarna i skolan nytta på flera olika sätt.

Nu simmar både Astrid och Jakob i poolen utan några simpuffar på armarna. Jakob simmar över hela poolen och Astrid kan simma från långsidan till andra långsidan. De har en liten egen teknik men det funkar bra. Jakob dyker också utan problem och kan dyka  och hämta saker på botten. Så till jul blir det nog ett besök till simhallen då båda vill börja försöka ta simmärken. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar