tisdag 18 februari 2014

Tiden går fort när man har roligt...

Oj, oj, oj vad två veckor kan försvinna fort. Svärföräldrarna har varit på besök och det har varit roligt och skönt att ha sällskap här hemma på dagarna. Dagarna här i Chennai har bl a fyllts av lite turer runt om i Chennai, lite shopping och restaurangbesök. På eftermiddagarna har barnen uppskattat farmor och farfars sällskap och det har varit snickeri av lekhus och bakning på programmet.




Lite grillning hemma i trädgården...


Som jag skrev förra gången började vi besöket med att turista i Delhi. Här kommer några fler bilder....först en bild från en mycket trevlig och god lunch tillsammans med våra fd grannar här i Chennai!

Kokosvatten smakar gott under utflykten när törsten och hungern gör sig påmind...

Parkeringsplats i Delhi :-) detta kaos finns nog kanske bara i Indien..?. Krävs viss logistik och precision för att ta sig från denna parkeringsplats!

En fin bild fångad av min svärfar...en kvinna som knyter band av jasminblommor. Dessa blommor är mycket populära som hårdekoration.


En dag besökte vi "Little Lamb school" som ligger i norra delen av Chennai. Drivs av en svensk kvinna som bott här Chennai i ca 20 år. Imponerande! Fantastiskt besök som verkligen gav oss många intryck, känslor och tankar. Att vi dessutom fick träffa vänner hemifrån som är där och volontärarbetar gjorde besöket ännu mer lyckat!

Maria, kvinnan i blå tunika är eldsjälen som lyckats starta och driva denna skola. Skolan startade med åtta elever, idag går ca 200 elever på skolan. Målet är att barnen ska få chans att ta sig ur fattigdomen och ge dem utbildning och möjlighet till vidare studier och på sikt få ett arbete.Många av barnen bor på skolans barnhem.  



 Besök på syskonhemmet....

Dans på gång....vi ger järnet!!!

Vi fick tillsammans med skolans socialarbetare möjligheten och äran att få besöka ett par av barnens bostad....behöver jag säga nå mer :(


Jakob har i veckan haft sin första "bookrelease". Alla barn i årskurs ett har fått ge ut en bok som kommer att finnas i bibliotekets databas. Jakobs bok handlar om Sverige. Intressant läsning att ta del av vad en sexåring tycker är viktigast att berätta om sitt hemland. Jakob har skrivit att Sverige är ett rent land. Han berättar också om Volvo och SAS samt om att lax tydligen är nationalrätt :-)

På amerikanskt vis tågar förstaklassarna in i biblioteket till applåder av föräldrar och släktingar. 



 Efter bokfesten passar Astrid och Jakob på att visa lite av sina konster för farmor och farfar vid klätterställningen på skolgården.



Sista helgen spenderade vi en dag vid havet. Lite sol och bad måste vi ju hinna med när vi har gäster....





Vi har också klarat av ännu ett bröllop! I söndags var vi hela familjen på bröllop. En av Astrids fröknar gifte sig och vi var inbjudna till vigseln. Svärmor hade gjort slag i saken och skaffat sig en sari som nu kom väl till användning... 


I saributiken i Kanchipuram...så vackra tyger! Tyvärr missade jag utflykten dit p g a att Jakob mådde lite dåligt, men jag inser att jag nog måste försöka ta mig dit och köpa lite tyg...

Men så var det ju detta med hur den skall tas på... 

vi fick sedan god och välbehövlig hjälp av vår granne och så här blev resultatet...


 Brudparet vid föreningen av man och hustru...

Astrids fröken Ms Lubna som vacker brud!

Bröllopsmiddagen, lite klurigt att i finkläder sitta och äta biryani (indisk risrätt) och grytor med händerna...:-)

Underbara veckor har det som sagt varit när svärföräldrarna var här och hälsade på. Blandade upplevelser har vi fått vara med om. Men tiden går ju alldeles för fort. Som tur är kommer min syster på besök redan till helgen så nu har vi det att se fram emot!!! Nu ska jag ta hand om vår Astrid den här veckan då hon har fått hög feber och förkylning. Lilla gumman, men nu kom hon precis och frågade om vi skulle gå ner i köket och baka lite så kanske hon är på bättringsväg...!? Hoppas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar